Hållbart mode är trendigt och klädsamt – men #inspoSTHLM gör det på rätt sätt. Med The Lobby som språngbräda är det unika konceptet nu redo att expandera.

Många har säkert hört talas om ”den cirkulära ekonomin”, där allt återvinns, lagas eller omdesignas för att kunna återanvändas. Det kan tyckas en utopi, men idén är grunden för butikskonceptet #inspoSTHLM.

I Annette Lind-Adamsson och Anna Takahashis butik blandas hållbar nyproduktion och handplockade second hand-produkter i ett unikt sortiment.

”Second hand har ju verkligen bara börjat och det är roligt att få lyfta in det i “finrummen”. Vissa kunder kanske aldrig skulle få för sig att sätta sin fot i en second hand-butik men med #InspoSTHLM kan vi visa att det inte behöver vara så svart eller vitt”, säger Anette Lind-Adamsson i ett pressmeddelande.

I januari lanserade mor och dotter sin idé, tillsammans med AMF Fastigheter, i The Lobby i centrala Stockholm – och projektet har redan visat så mycket potential att man nu expanderar till en egen butik, och därmed flyttar tvärs över Regeringsgatan in i MOOD-gallerian.

”Det känns väldigt inspirerande att bevisa kraften med innovationsmöjligheterna hos The Lobby. Syftet med The Lobby har varit att skapa insikter kring framtidens handel med målet att ta den kunskapen vidare ut i verkligheten. Med #InspoSTHLM har vi det första konkreta exemplet på hur vi på kort tid tillsammans har skapat möjligheten att gå från idé till en etablerad verksamhet”, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på The Lobby, i ett pressmeddelande.

Affärsidén ligger helt rätt i tiden. Utöver hållbar shopping erbjuder man även rådgivning av en second hand-stylist, skräddartjänster direkt i butiken samt workshops om yttre såväl som inre hållbarhet.

The Lobby är evantarenan som agerar testplattform för framtidens handel, och #InspoSTHLM är ett tydligt exempel på hur utrymmet kan hjälpa ett varumärke gå från oprövat koncept till etablerad verksamhet.

Är det inte dags för ett #inspo-rerande besök i en av de nyaste butikerna hos MOOD Stockholm?