Med unika, hållbara och traditionsenliga turkiska mattor vill Luminea tillföra skönhet i omgivningen, och väcka liv i en slumrande marknad.

Luminea grundades av Seyhan Sevinc. Hon såg mattorna för första gången på besök i den turkiska byn Kizilyaka, platsen där hennes föräldrar föddes, och hennes önskan om att bevara kulturarvet och det unika hantverket genomsyrar hela bolagets kultur och affärsidé.

Tovade ullmattor ger en helt annan mjukhet och känsla än vävda dito, och hantverket med tovade ullmattor föregår faktiskt både spinning och vävning.

Foto: Luminea

När efterfrågan ökade på turkiska mattor gick den nischade tekniken nästan i graven, och de vävda mattorna tog över, men lyckligtvis lever hantverket vidare – mycket tack vare Seyhan Sevincs initiativ.

Luminea ligger rätt i tiden. När ”slit och släng”-kulturen förkastas läggs fokus på hållbarhet och gott hantverk – och precis där ligger fokus i företagets produktion sina av unika ullmattor.

Foto: Luminea

Alla mattor tillverkas för hand, från handplockad ull till färdig produkt, enligt specialbeställning. Därmed är ingen matta den andra lik; de är lika unika som konstverk.

Luminea ger även varje order ett unikt nummer som garanterar produktens spårbarhet, och hantverkaren undertecknar sitt namn på den varje färdig matta.

Med en turkisk matta från Luminea kan du vara säker på att skapa ett hem som ingen annans.