Kvällarna blir allt mörkare och längtan efter myskvällar börjar sakta, men säkert, att tränga sig på. Både stearinljus och andra ljuskällor kommer strax gå varma på vardagsrumsbord och i fönster. En lampa som är handgjord och kommer att stå sig länge är designerlamporna från Leglight by Kippel. 

Leglight är en unik, dekorativ designlampa som kommer att stå stadigt genom åren. Den är kreerad av grundaren Sara-Tuva Kippel som gör allt från att gjuta foten till att sy kjolen som pryder lampan.

Idéen till kreationen kom till ur hennes önskan att skulptera något som både innehar funktion och är dekorativt.

Man skulle kunna säga att lampan är mer än bara dekorativ – den är en inredningsdetalj som sätter tonen för hela rummet.

Kontrasten mellan finbetongen och kjolen, skapad i thaisiden, skapar en spännande mix och är något för den som uppskattar exklusiv, detaljerad och kärleksfullt framtagen design. Med sin höjd på 70 cm, kjolbredd på 28 cm och 10,5 kg är det, som sagt, en typ av ljuskälla som kommer att bana väg för andra detaljer som önskas i hemmet.

Men det gör det inte svårare att få till en röd tråd i hemmet. Den skräddarsydda kjolen går nämligen att beställa i andra färger och  möjligheten att köpa till en extra kjol finns.

 

(Foto: Leglight by Kippel)
(Foto: Leglight By Kippel)

Leglight by Kippel finns i The Lobby på Regeringsgatan 61 under hela sommaren. Spana in lamporna och besök hemsidan här.