Designerväskor kan vara en väl värd investering, kanske till och med bättre än andra. Andrahandsvärdet är så pass bra att du kan få hela summan tillbaka – eller mer.

Några av väskorna som förväntas, och redan har, ökat i värde med är, enligt SvDDiors klassiker Saddle Bag och Sex and The City – Carries Fendi Baguette. Andrahandspriset på Diors modell har ökat med 191 procent, enligt artikeln.

Men för att kunna få något tillbaka krävs det att det finns en efterfrågan. De designerväskor som säljer bäst på andrahandsmarknaden är, enligt Damernas Värld, bland andra Chanels Timeless Bag, Guccis Marmaont Bag och ovan nämna Dior Saddle Bag. En Timeless Bag säljs i snitt för  21.000 kr, Marmaont Bag för 7700 kr och Saddle Bag för 8300 kr, enligt siffror från artikeln.

(Foto: Tamara Bellis / Unsplash)

Men det är inte bara designerväskor som kan generera ett bra andrahandsvärde, även vissa bilar och sneakers kan vara prylar där värdet kan öka.

Att vara kräsen och gilla ”limited editions” när det gäller sneakers kan vara bra i detta fall (äntligen!). Det behöver inte vara pengar i sjön om de tas hand om väl. Ett par Nike Air Yeezy Red October kostade 2400 kronor att köpa och såldes fyra år senare för 54.000 kr, enligt SvD.

(Foto: Sereja Ris / Unsplash)

Bilar, som man vanligtvis anser tappar i värde varje gång du vrider om nyckeln, kan faktiskt även de öka i värde om du har rätt modell. Försäkringsbolaget Hagerty, har samlat ihop en lista på vilka bilar man bör investera i.

Har du exempelvis en Porsche Boxster från 1997–2004  eller en Pontiac G8 GXP årsmodell 2008-2009 i garaget ska du inte sälja.

(Foto: Aral Tasher / Unsplash)

Att köpa saker med andrahandsvärde är inte bara värdefullt ur ett personligt ekonomiskt perspektiv utan också för miljön. Ser man till att köpa kläder eller andra saker av kvalitet är möjligheten att skänka eller sälja vidare större.