Yogan har existerat sedan minst 5000 år tillbaka i tiden och fann sin väg till västvärlden under 1800-talet. Den avslappnande och stärkande träningsformen är idag ett populärt alternativ, eller komplement, till andra rörelseformer och finns i många tappningar.

Att man finner ro samtidigt som kroppen stärks är något som nämns som en positiv effekt. Många utövare delar även med sig av upplevelsen av att se världen i ett annat ljus efter de unnat sig en stund på yogamattan.

Det krävs inte mycket för att kunna utöva träningsformen – en yogamatta, ibland en handduk och bekväma kläder. Att ha sin egen utrustning har sina fördelar. Det är bland annat lätt att packa med sig mattan på semestern och inte behöva göra avbrott i den goda vanan. Att dessutom ha tillgång till en alldeles egen, lugn plats som du kan rulla ut precis när du behöver det, är guld värt.

Wilma & Louise – varumärket som fokuserar på att leverera livsstilsprodukter till hög kvalitet har i sitt sortiment underbara yogamattor för den som söker en kvalitativ, funktionell och iögonfallande matta.

(Foto: Wilma & Louise)

Yogamattorna har en kärna av 100 procent nedbrytbart naturgummi med ett lyxigt ytskikt i mikrofiber. Materialet är greppvänligt och påverkas inte negativt av fukt. Det blir det snarare bättre. Har man glömt handduken till bikram-passet gör det det ingenting alls. Mattan kommer att erbjuda ett oslagbart grepp och i fortsättningen kan handduken lämnas hemma utan oro.

Det som också gör denna matta speciell är möjligheten att tvätta den i maskin. En fördel för alla som tycker om när saker går smidigt. Tvätta den med ett milt tvättmedel i 40 grader och låt den sedan hängtorka. Observera att samma regel som för träningskläder och annan funktionell utrustning gäller – inget sköljmedel ska användas.

Mattan finns i olika härliga, elegant färgsatta och vassa mönster. I varje mönster finns det även en matchande mindre variant utformad för barnen. Yogan kan bli en aktivitet att utöva tillsammans och självklart kommer det att uppskattas ännu mer om familjen har matchande mattor.

(Foto: Wilma & Louise)

Till den kanske härligaste stunden på hela passet – när instruktören säger ”lägg er försiktigt på rygg, det är dags att inta savasana” – brukar en filt erbjudas. Den hjälper till att skydda från kyla samt ger ett extra lager av trygghet när resan mot totalt lugn påbörjas. Här hos Wilma & Louise hittar du filtar i bomull som är designade i samma färger och mönster som yogamattorna.

Dessa går lika bra att ha i soffan som under yogastunden. Yogar man på varmare breddgrader eller utomhus under sommaren, kanske behovet inte finns just nu, men den är ett måste till höstens stunder.

Filtarna och andra produkter från Wilma & Louise finns att känna på i The Lobby på Regeringsgatan 61.

(Foto: Wilma & Louise)