Sommaren bjuder på många spontanaktiviteter och det är inte alltid man hänger med i de snabba svängarna. Med små medel kan du gå från en strand- till uteserveringslook. Om du föredrar du att piffa upp dina naturliga drag – stoppa ned dessa verktyg i väskan.

 

(Foto: Stephany Lorena / Unsplash)

1. Läppstift

Ett läppstift i en färg som du känner dig bekväm i är ett hett tips för att snabbt gå från strand- till uteserveringslooken. Ett rött med undertoner som passar dina färger och lyfter fram det bästa hos dig är ett säkert kort. Är man mer för en naturlig sminkning kan en perfekt nude-färg vara ett alternativ. Lägg ner läppstiftet i väskan och du är alltid redo för det som väntar.

2. Solpuder

Ett solpuder framhäver din bränna (eller får dig att se fräschare ut) på under 30 sekunder. Matta, skimriga, orangea eller bruna toner. Det finns hur många alternativ som helst. Använd en stor borste och svep över de ställen solens strålar skulle träffat dig och du är magiskt uppfräschad.

3. Mascara

Är du inte en av många som skaffat sig ögonfransförlängning inför sommaren kan mascara vara ett bra verktyg att ha till hands. Mascaran framhäver dina ögon och får dina fransar att se oemotståndliga ut. Använd gärna en vattenfast då värmen annars kan få den att lossna.

4. Hårspännen och tofsar

Har håret rufsat till sig under dagen? Inga problem. Har du hårspännen eller tofsar i väskan löser du det snabbt med en uppsättning.

 

 

(Foto: Tamara Bellis / Unsplash)

Så istället för att behöva avbryta umgänget kan du ha dessa i väskan. Miniatyr-varianter av de flesta produkter finns att tillgå vilket kommer göra att de inte tar så stor plats. Givetvis är man lika snygg ”au naturel”, men föredrar man själv att piffa upp färger och drag inför kvällen så gör dessa verktyg en snabb förändring.

(Foto: Trent Szmolnik / Unsplash)