Semestern väntar, packning och underhållning ska ned i väskan förutom det som du behöver i klädväg. Att komma ihåg allt som ska packas och dubbelcheckas innan man sätter sig på planet kan vara stressfyllt. Men lugn, det finns hjälp – i mobilen.

Nedan finner du tips på appar som kan hjälpa dig med allt från packningslistor till att slippa släpa på tunga böcker i handbagaget.

Innan Resan


Packr

Packr är en app som hjälper dig att inte missa något i packningen. Den baserar din packlista på vilket land du ska åka till, vilka aktiviteter du planerat och vilken tid på året du åker. Den visar även väder på destinationen och räknar exempelvis ut hur många par byxor du ska ha med dig.

Vad Packr också hjälper till med är förberedelser av resan. Vid ifyllt datum framåt i tiden lägger den exempelvis till uppgifterna ”boka flygbiljetter” och ”kolla när passet går ut” som en punkt att utföra.

En mycket smidig och heltäckande app där skaparna tänkt på varje del både inför och under en resa. Ett plus är att kunna välja aktiviteter och att appen visar vilken typ av ting som behöver packas efter årstid.

Under resan


Nextory

Om man gillar att läsa eller lyssna på ljudböcker, men inte orkar släpa på dessa så är en bokapp ett bra alternativ. Nextory erbjuder både ljud- och e-böcker så att man kan välja och har en titel för varje tillfälle.

Min Soltid

Strålsäkerhetsmyndigheten har tagit fram en app som beräknar hur länge man kan vara i solen utan att bli bränd. Du fyller i hur din hud brukar reagera och några andra punkter, sedan räknar appen ut en ungefärlig tid som du skulle kunna vara i solen utan att bli bränd. Givetvis måste man ta sitt egna ansvar och hålla koll på hur huden reagerar under dagen.

Nike Run Club

Om man gillar att hålla igång under resan finns det otaliga träningsappar att ta med sig. Allt ifrån yogapass till cirkelträningspass och löpningsfokuserade appar.
Nike Run Clubär en löparapp som inkluderar utmaningar, träningsplaner och du kan precis som i många andra, liknande tjänster se din runda via GPS-funktionen.

Daily Yoga – Workout & Fitness

En yoga-app som kan användas utav alla. Det finns olika träningspass att välja emellan, från yoga till meditation, och olika planer för olika mål.

Dessa appar kommer att hjälpa till och göra det enklare att både hålla igång kroppen, hjärnan och släppa taget om måsten. Njut av semestern och glöm inte att hålla koll på hur din kropp reagerar i solen – även om du nu har en app som hjälper dig på vägen.