Från husmorstips till life hacks – det finns många knep för hur du får din skönhetssömn. Den här gången är det sajten Nyheter24 som gör ett försök att guida dig rätt.

Har du läst The Lobby Magazine den senaste tiden vet du att vi just nu fokuserar på bland annat sömn, sovrum och hälsa. Vi har både skrivit om hur väggfärgen i sovrummet kan säkra de eftertraktade åtta timmarna i sängen, om tre faror med dålig sömn samt hur träning kan hjälpa dig varva ner och lindra dina sömnproblem.

thelobby-somn
(Foto: Elizabeth Lies / Unsplash)

Kasta kläderna – sov bättre

Och nu är det dags för nästa batteri med (förhoppningsvis) smarta råd för hur du får din skönhetssömn. Den här gången är Nyheter24:s tur att ge dig knepen för motverka insomnia.

Nyhetssajtens skribent ger sammanlagt fem tips där ett handlar om ditt klädval vid sängdags. Sover du ofta i pyjamas eller liknande kan det vara läge att pröva utan. Det eller att sova helt naken kan fungera som en slags ”reset-knapp” för hjärnan, berättar Ibinye Osibodu-Onyali, licenserad äktenskaps- och familjeterapeut, för sajten Elite daily enligt Nyheter24.

thelobby-somn2
(Foto: Jessica Alves / Unsplash)

”Kanske låter märkligt”

”Detta kanske låter märkligt, men att ta av dina underkläder är ett symboliskt sätt att släppa dagens stress och omfamna nattens lugn.”

Även sajten Femina var inne på samma linje i en artikel 2016. Tidningen refererar till en artikel i brittiska Daily Mail. I den berättar gynekologiforskaren Alyssa Dwek att just underkläder kan vara boven i dramat både när det gäller sömnlöshet eller problem med bakterier.

”Jag uppmanar ofta till patienter att sova utan underkläder. Om man täcker underlivet med ett material som inte absorberar fukt, kan fukten skapa en grogrund för bakterier som kan leda till infektioner”, förklarar hon enligt Femina.

Alyssa Dwek ger kvinnor, och i synnerhet de i övergångsåldern, rådet att välja bomullsunderkläder om man prompt måste sova påklädd.